GOTT NYTT ÅR

Önskar den här lustiga figuren (jag)


Nu är det kallt igen

Shit vad jag önskar att jag hade badkar just nu. Fryser ihjäl här hemma!

Jag har velat blogga men inte haft några bilder att blogga som passar in med det jag tänkt skriva och eftersom det är tråkigt med bara textinlägg så har jag inte bloggat. Vilket har varit dumt för när jag skapade den här bloggen så hade jag bestämt mig för att inlägg med eller utan bild inte skulle spela någon roll. Och det kom jag på precis nu. Therefore I blog.

Typiskt att jag precis nu glömde bort vad jag skulle blogga om...
Kan väl berätta om vad jag gjorde idag och igår istället då...

Igår var jag på stan med Debbi (jag handlade lite och Debbi mycket) som för övrigt har flyttat tillbaka till Motala. Pepp på den! Efter det gick jag lite till på stan med mamma som var fin (fin är hon alltid men nu var hon lite extra fin såklart) efter ett frisörbesök. Sedan åkte jag hem och gjorde ingenting, typ.

Idag gick jag upp tidigt, tidigt och plockade ögonbrynen på "salong" innan den riktiga öppningstiden. Färgade även ögonbrynen för första gången (eftersom jag färgat håret mörkare, vet inte om jag berättat det?) så nu känns det lite lustigt att se sig själv i spegeln. Mest med tanke på att det brukar se ut som att jag inte har några ögonbryn eftersom de är så ljusa. Jag vänjer mig.
Sedan åkte jag med mamma och mormor till Linköping city och Ikano. Väldans trevligt måste jag säga!

Och där blev det ett litet abrupt slut på blogginlägget.

Träningen kommer och går men viljan består

Att det ska vara så svårt, ena stunden tränar man på som att det inte finns någon morgondag men till slut så går det 3 - 4 dagar och man är tillbaka på ruta ett igen. Så frustrerande!

Därför beslutade jag mig för att sammanställa de senaste gångerna jag har tränat. Är det ett pass i grupp, är det en vecka då jag jobbar dag eller kväll eller är det en helg? När tränar jag oftast och när har jag lättast för att komma iväg? Det jag kom fram till är...

  • På senare tid så har jag kommit underfund med att gruppass är det som passar mig bäst. De är lättare att komma iväg på och jag tar i mycket mer än vad jag gör om jag går till gymmet. Och så är det roligare.
    Tyvärr så har jag ett jobb där jag skiftar så jag kan inte riktigt få in en rutin när det gäller de passen.

  • Lättast att komma iväg är det förstårs när man har någon att träna med. Men det är ju inte alltid som det går och man kan ju inte träna utifrån en annan persons liv. Så därför är det hedanefter bara ett plus om jag tränar tillsammans med någon.

  • Annars så är det lättast de dagar jag jobbar dag. För då kan jag ta med träningsväskan till jobbet och åka direkt när jag slutat. Problem som dock kan komma upp är att jag är trött eller har lite ont i fötter och ben då jag stått upp och jobbat hela dagen.

  • Svårast är det på helger då jag har en tendens att vara uppe alldeles för sent och sova alldeles för länge på mornarna. Jag blir då seg och kommer inte iväg.

  • Även de veckor jag jobbar kväll är svåra. Jag blir lätt stressad att jag känner att jag måste iväg och träna och maten kan då bli lidande eller så åker jag inte och tränar alls. Och vips så har det gått 5 dagar utan träning.

Så hur ska jag göra för att få in en rutin i min träning?

Jag ska försöka att hålla ett strikt schema på 1 eller 2 veckor framåt, boka in pass och utefter det så bestämmer jag mig för vilka dagar jag ska gå till gymmet och vad jag då ska träna när jag väl är där. För allt på en gång fungerar inte då jag bara gör det halvdant.

Om jag på något vis får förhinder för ett träningspass så ska jag genast i den mån det går komma på en lösning och träna en annan dag eller tidpunkt. Jag ska inte hoppa över träningen då jag kan hamna i mönstret att det går några dagar/veckor där jag inte tränar alls.

Julafton

Trots bristen av snö och 3 saknade (och älskade) familjemedlemmar så blev det en fantastisk jul! Lite synd att den är över faktiskt men det är ju jul nästa år också.


En hälsning från mig

Jag visste inte riktigt om jag skulle lägga upp det här för jag ser ute lite som en mupp. Men whatever.


Vinter 2010 (Januari)

Imorgon är det julafton och helst av allt önskar jag att jag vaknade upp till det här.


Sovmorgon...

Det är ju lustigt, när jag väl har en dag då jag verkligen kan sova ut och ha sovmorgon så väcks jag hela 2 timmar tidigare av att 3 personer sms:ar. Visst fick jag sovmorgon (gick upp 13:00, lite sent kan tyckas men ack så välbehövligt) men det var med mycket "snoozningar".

Nu ska jag bege mig ut i det lilla vinterlandskapet/staden och GÅ runt och göra lite ärenden runt halva stan. Kommer nog aldrig att komma hem...

Snö!!!

Låg och drog mig läääänge i sängen idag innan jag gick upp och när jag drog upp persiennerna så såg jag en hel del snö utanför fönstret. Tjoho! Det här kortet är tagit genom köksfönstret för typ 15 min sen.
Hoppas verkligen att det ligger kvar nu, det lilla vi fått!


Ears on fire

Herre min skapare, inte visste jag att öron kunde bränna så mycket.
Igår några minuter innan jag skulle sluta jobbet så började mina öron att bränna. De var inte så varma när man kände på dom men nästan hela örat var illrött. Jag tog en bild med iphonen så kanske ni förstår vad jag menar.

Jag har ju känt att öronen har blivit varma förut men det här gjorde nästan ont, så mycket brändes det. Som tur var så var "smärtan" borta när jag vaknade men visst är det lustigt. Har du varit med om något sådant innan?


Fint öra eller hur ;)

På tal om värme, jag håller på att laga potatisgratäng och när jag skulle sticka i en sticka för att se hur långt potatisen var klar så brände jag mig på gallret i taket av ugnen. Jag HATAR ugnar!

Sista minuten julklapp

Om det råkar vara så att du har fler julklappar kvar att köpa till mig men inte riktigt vet vad du ska köpa så ta en titt nedan. Om du vill köpa något från kaffebrus.com så går det att göra det innan den 21 december senast klockan 12:00 för leverans innan julafton.
Tar du även sms-avisering så sparar du in lite tid, så sätt fart *vink vink*1. Minneskortläsare från kaffebrus.com
2. Med Center Nougat kan man alltid vinna mitt hjärta...
3. Likaså med Bueno
4. Polaroidfilm till min kamera
5. Vidvinkelobjektiv till min kära Iphone 4
6. Trådlös fjärrutlösare till min Canon 40D skulle jag inte säga nej till.

Hej Primeval

Jag vet, det var ju inte längesen som jag skaffade en ny blogg. Men jag trivdes inte på Lathet.
Så efter att bara ha kommit på upptagna namn till en ny blogg så kom jag på att varför inte använda ett avsnittsnamn från världens bästa tv-serie, Buffy. Efter två olika namn så blev det till slut Primeval.

Efter det beslutet så fixade jag ihop en layout och har inspiration till en del inlägg varav ett jag redan skrivit. Det här känns rätt och jag är här för att stanna!

Bloggen ses bäst i Mozilla Firefox med en upplösning på 1600x900 pixlar. Såhär ska det se ut: