Jag har inte direkt någon framförhållning...

  • Att jobba natt innebär att matvanorna blir helt fucked-up, speciellt när man inte ska jobba natt natten som kommer. För trots att man går upp relativt tidigt på dagen (typ 13:00) och äter frukost så blir det inte att man äter fören i skrivande stund, alltså 23:53 typ.

  • Det är också mindre bra då man får energi vilket man inte behöver ha när man ska gå och lägga sig (vilket jag borde göra nu).

  • Inte nog med det så ska jag upp tidigt imorgon för att hinna diska, slänga soporna, tanka bilen m.m. Sedan ska jag köra ända till Borlänge. Så det här med att gå och lägga sig vore ju bra...

  • ... men eftersom jag inte har någon framförhållning så har jag inte ens börjat packa för min lilla tripp imorgon som varar i sisådär 6 dagar. Jag ska nämligen på festival - Peace and Love.

  • Och varför jag ska dit vet jag inte riktigt. Kanske för att jag bestämt mig för att uppleva en festival någon gång i livet och vilken tid är bättre än nu liksom?!
    Inte är jag så förtjust i att campa (även fast det har sin charm) eller festa heller. För att inte tala om att jag har noll koll på band osv. som ska spela eller vilka som är bra och värda att se. Jag får väl hänga på folkmassan helt enkelt...

  • Men man lever bara en gång och det blir som man gör det till liksom. Så även fast jag inte är så pepp på att ligga på tunt underlag i 5 nätter så tänker jag snart börja packa och imorgon när jag vaknar så ska jag bli pepp och se fram emot det äventyr som väntar!

  • Och skulle det suga totalt så är det bara att åka hem igen (om mina reskamrater också vill förstårs).

Midsommar

En bildbomb från midsommar!


"Glaset vågar inte stå där."



För övrigt så kan jag berätta att jag sovit som en tok efter midsommar!
Carro och jag kom hem till mig runt 02:00 och låg och pratade till 03:30 då vi somnade nästan direkt. Efter lite slapp och frukost så gick vi till mamma och hämtade bilarna. Carro åkte hem och jag gick in till mamma. Lade mig på soffan och sov till typ 15:30. Vi beställde mat och sedan åkte jag hem. Lade mig för att vila 19:30 och somnade. Vaknade 01:00 och gick upp för att kissa och stänga av datorn. Somnade igen direkt och vaknade idag runt 12:30 (gick upp 13:00).

Sov bort hela lördagen med andra ord, något som inte hänt på mycket länge.
Tur var väl det då jag snart ska gå och jobba. 06:10 imorgon börjar första semesterveckan och då är det Peace and Love som gäller innan det blir 2 veckors jobb igen. Så vilan var välbehövlig...

En lång dag...

... men inte en dålig dag.

Började med att jag slutade jobba 06:10 och gick hem i ett soligt Motala medan fåglarna glatt kvittrade för fullt.
Somnade först vid 8 och efter 4 timmars sömn så gick jag upp för att ta mig tillbaka till jobbet. Men inte för jobb utan för lite sommarfirande kanske man kan säga. Vi fick lite mat, gick tipspromenad/lekar (det gick inte så bra för mitt lag), åt efterrätt och hade det helmysigt.
Solen var framme nästan hela tiden så nu har jag bränt mig och är alldeles röd på axlar/skulderblad. Men vad gör det om 100 år...

Direkt efter det mötte jag upp mormor och vi åkte in till stan, shoppade och fikade. Jag köpte ett par shorts och ett linne och inget av det var tänkt att inhandlas men nu blev det som det blev.

Och direkt efter det så åkte jag hem till mamma där det bjöds på grillat och efterrätt (tack förresten mamma för maten. Glömde säga det).
Kom hem innanför dörren 22:20 och nu är jag helt slut. Ska se ett avsnitt av PLL innan jag går och lägger mig och säkert somnar på studs.

Träningssnack




Min träning de senaste 7 dagarna

Trots att jag hoppade över core och cirkelträningen igår så har jag tränat en del iaf, yay för mig. Även fast det är svårt och kroppen är lite mör så går det helt okej att träna. dock så kändes det trögt på Step Intervall idag. Orkade inte riktigt ta ut mig ordentligt och benen ville inte riktigt lyda...

Det är inte kul att träna men det är inte tråkigt heller. Och det känns bra. Dock så går det inget bra med konditionsträningen, Men det kommer nog det också.

Jag hoppas inte att det här "flytet" försvinner efter nästa vecka då jag inte kommer kunna att träna något...





Vätternrundan - video

Min första video med Canon 7D.
Passade på att göra en liten halvbra (första gången ju) film på bröderna Gustafsson när de cyklade Vätternrundan i helgen.
Vill ni se så tryck på play och välj HD kvalité.


Att luffa runt

Dagen började med att jag vaknade alldeles för tidigt och kunde inte somna om. Senare drog jag mig ner till stan och såg mammas sambos söner gå i mål i Vätternrundan, sjukt duktiga!

Sedan har jag hängt med några av "mina" bästa flickor och har haft en underbar dag. Vi har hängt på stan och luffat runt lite.

Kom sedan hem och somnade en stund. Bestämde mig för att hoppa över grillning hos en vän och vara hemma istället. Något som jag ångrade då jag började bli hungrig framåt 22. Men då messade mamma precis lagom och jag åkte iväg och köpte med mig mat och åkte dit. Så nu sitter jag mätt och belåten i soffan och... lyssnar på massa ljud. Ska snart åka hem och sova tror jag.


Flera små ting förstör en hel dag

Förutom en promenad så gillar inte jag den här dagen. Inte alls faktiskt.

Motljus

Jämnt när jag har försökt att fota i motljus så har bilden blivit helt värdelös rent ut sagt, jag har liksom inte fått till det ordentligt. Därför frågade jag folk om någon ville ställa upp som modell och Becki kunde gärna göra det.

Sagt och gjort och vi möttes upp i varamon för ett par(?) veckor sedan och testade oss fram.
Kan ju inte säga att bilderna blev de bästa som någonsin fotats i motljus men nu vet jag olika knep för att objektet inte ska bli alltför mörkt i framtiden.

Här är en av bilderna från den dagen (fler följer så småningom).
Förresten så får ni gärna komma med olika knep eller positiv kritik på bilderna så att jag kan lära mig ännu mer :)


Träningsnotis

Nu känns det som att jag är igång med träningen igen. Visserligen har jag bara varit idag men 40 minuter på bandet gick väldans snabbt (inte riktigt farten dårå) och coren efteråt kändes bra. Var det inte så att jag hade utbildning på jobbet på dagen (jag jobbar natt) idag så hade jag nog stannat kvar för cirkelträningen efter coren också. Men jag var för trött och hungrig för det. Men nästa tisdag kanske.

Imorgon är det ett pass Step intervall som står på schemat. Jag längtar!

Så j*vla gott!



Sallad, gurka, röd lök, kyckling, bacon, ägg, riven taco ost och rågbräck stekt i vitlök

En nystart med träningen

Träning - varför ska det vara så "svårt"?!
Jag tränade på ganska så bra där ett tag med promenader och lite pass på gymmen. Men så kom sommarschemat vilket innebär att passen på gymmet bantas ner lite. Så nu är det bara 2 pass i veckan som jag kan gå på (där ett pass inte var pg.a. nationaldag).

Det är inte det att jag inte vill träna utan det är mer det att jag är så jädrans lat och tänker att jag tar det imorgon istället. Och då fungerar det ju inte. Därför har jag funderat lite på om hur jag kan få inspiration till att träna. Jag har kommit fram till att ha ett mål är något som kanske kunde fungera. Så målet är att nästa år anmäla mig till vårruset eller blodomloppet (eller kanske bägge?). Eftersom jag knappt orkar springa 100 meter utomhus utan att "dö" så behöver jag nog 1 helt år på mig.

Jag tänkte börja med att springa intervaller på löpband för att få upp konditionen. Sedan ska jag varva intervaller med jogging inomhus fram till slutet av juli / början av augusti då jag ska börja att jogga/springa utomhus så jag blir van med det.

Jag är ingen expert när det gäller träning så förhoppningsvis kommer det här upplägget att fungera...

Spontan Stockholmsresa

Jag vaknade upp på nationaldagen och hade väl inte världens bästa dag direkt.
Sedan fick jag ett sms från mormor där hon undrade om jag ville följa med till Stockholm idag, torsdag. Det ville jag såklart så jag ändrade mina torsdagsplaner (flyttade dem till fredagen) och åkte iväg med mormor.

Vi åt frukost på en mysig innergård och strosade runt, lite shopping blev det också (jag handlade lite för mycket egentligen) och hade det allmänt mysigt.


Månen i sin enkelhet

Det här med att veta hur bloggen ska se ut är svårt och får mig att dra i håret men inte blir jag klokare för det. Så nu får det vara i all sin enkelhet även fast det ser och är ganska tråkigt. Kan tillägga att kategorin "okategoriserat" är gamla inlägg från denna blogg innan den här layouten. Vill nämligen få lite ordning och reda bland kategorierna. Får se om jag integrerar dom i andra kategorier efterhand.

För övrigt så kollade jag ut genom fönstret och såg månen.
Bytte objektiv på kameran och gick ut på balkongen. Kan inte påstå att det var varmt...


Mumsfilibabba

Idag kom Carro till stan och jag fick äntligen träffa henne igen!
Vi gick till hamnen och åt lunch och sedan en omväg tillbaka till mig igen innan hon åkte vidare hem till Vadstena.


Augusti kan inte komma fort nog


RSS 2.0