Hälsosnack

Den här sommaren hade jag tänkt komma igång med träningen ordentligt. Lägga upp ett träningsschema och och få tillräckligt med kondition för att iallafall kunna jogga typ 10 minuter utomhus utan att dö (min kondition är så långt ner på en skala som man kan komma).

Men det blir ju inte riktigt som man tänkt sig.

Nu hade jag tänkt försöka igen och inte bara med träning utan även med kost. Om jag nu lyckas komma igång med träningen så behöver jag sluta äta godis och börja äta mer mat för det räcker att träna ett pass så blir jag ett matvrak, och det är ju lättare att äta godis än att laga mat liksom, därav godisförbud.

Godis ska jag sluta att äta från och med imorgon. Mormor och jag har bestämt att vi ska vara godisfria hela augusti men att vi får fika minst 1 gång i veckan (inte mycket och det får inte bli ett substitut istället för godis).
Tränings -och kostschema ska jag starta med på måndag då min semester är slut och jag får lite mer struktur på mina dagar.

Har ni några tips på bra träningssätt, goda (och kanske helst nyttiga) frukostar/mellanmål/middagar eller bara vill komma med peppning så skulle jag vara mer än tacksam.

Häst #2


Prinsessan Estelle


Jordgubbar

Önskar att jag kunde åka och plocka jordgubbar igen. Men det går inte för det är stängt för säsongen.
Så jag åker och promenerar i Fålehagen med Sabina och Rickard istället.

Häst - bildserie - #1


45 slag(!)Dagen efter en nostalgikväll (fest i ett garage och utgång på en krog/dansställe här i Motala) så vaknade Carro upp bakfull och jag trött på söndagsmorgonen. Men vi tog oss ut och till Maxi där vi handlade frukost.
Sedan åkte vi till Varamon för att äta frukost/brunch och trots vädret (kallt, blåsigt och regnigt) så var vi på glatt humör och åt huttrandes våran mat.

Efter det var det dags för minigolf och jag (vann =)) och fick 45 slag! Så lite har jag nog aldrig fått förut.

Hästar

När jag var i stallet ute hos pappa i Mantorp så passade jag på att fota lite närmare bilder på en del hästar.
Till en början tänkte jag visa upp alla bilderna på en gång men det såg såg... plottrigt ut på något vis. Så därför tänkte jag visa det lite som en serie med en bild i taget (bilden i inlägget ingår inte). Så det kommer att ploppa upp lite hästbilder då och då...


För länge sen

Idag gick jag förbi min gamla skola och genom en av skolgårdarna där jag spenderade mina vardagar när jag gick i mellanstadiet.
Jag gick förbi fotspåren där man stod på led och väntade på att få åka till simskolan och jag gick förbi flaggstången där Peter spelade trumpet efter att rektor Britt med sin konstiga (och nu i efterhand lite häftiga) hatt alltid höll sitt tal på skolavslutningen (eller om det var på nationaldagen, jag minns inte riktigt vilket).

Jag gick förbi lekplatsen och tornet där man gömde sig när vi lekte kurragömma. Även fast man innerst inne visste att man skulle bli hittad just där eftersom det var där alla gömde sig. Och jag började tänka lite på hur man levde i nuet och inte alls tänkte på framtiden eller på att bli vuxen.

Och så tänkte jag på att om man visste då vilka val man skulle göra senare i livet (mest med tanke på skolan och utbildning), skulle man då välja andra vägar att gå när man väl skulle välja?


Plocka jordgubbar

Dagen började med en tripp till Leanders för lite jordgubbsplockning, något jag har velat göra i några år nu. Sabina och Rickard var snälla och följde med.

Nu har jag precis ätit upp en skål full med jordgubbar och grädde och fy satan vad gott det var!
Ikväll blir det fest i ett garage och även - läs och häpna - Harrys senare ikväll. Var ett tag sedan man var där sist...


Äntligen semester!

Efter en lugn och skön (och lite ensam) jobbvecka så ska såklart sista kvarten på jobbet innan ledigheten vara stressad till tusen och jag gick hem 10 minuter senare än tänkt. På vägen hem kom jag även på att jag glömt hemmanycklarna i skåpet så det vara bara att vända tillbaka igen. Blev stressad av det också konstigt nog tills jag kom på att chilla ner lite. För nu är det ju faktiskt semester. I 3 hela veckor, underbart!

Lite av det här skulle jag vilja göra under dessa 3 veckor:Får se hur mycket av det jag faktiskt kommer att göra. Troligtvis inte ens hälften. Men man vet ju aldrig...

Center Nougat

Alla som känner mig vet att jag fullkomligt avgudar choklad!
Första gången jag testade på center (föredrar plopp) nougat var efter att jag vunnit på bingon ute i Råssnäs. För presentkortet jag vann så köpte jag chokladlotter och jag vann 2 (eller om det var 3) stycken chokladbitar. Minst en av dessa var en sån här liten center nougat.

Månader gick (kanske år) och jag kunde bara inte sluta äta dessa godsaker. Men en dag var de helt borta, puts väck. Istället för nougaten så låg det center kokos (blä!). Snacka om att jag blev besviken och trodde att hoppet för att de skulle komma tillbaka var ute för gott...

Men igår hände det. Som ett mirakel så låg de bara där, 14 stycken bitar. De låg i samma låda som en annan nougatgodisbit och jag köpte allihop. Behöver jag tala om att jag nästan har ätit upp alla redan?


Min helg

Efter att ha jobbat min sista jobbnatt (troligtvis iaf) så vaknade jag upp på fredagsförmiddagen och såg fram emot att åka och plocka jordgubbar.
Tyvärr så sket det sig då mitt sällskap inte hade lust utifall det började regna (vädret var lite tråkigt) så vi sköt upp det till en annan dag.

Istället möttes vi upp utanför bion (jag var sen som alltid) senare på kvällen och såg nya Spiderman filmen. Se den! Roligare och bättre än de andra filmerna även fast den kändes lite för lång. Huvudrollsinnehavarna var gulliga tillsammans också.


Lördagen blev en rätt soft dag med tvätt och grillning hos mamma. När jag kom hem började jag bygga ihop ett badrumsskåp jag köpte i tisdags på Ikea och när det skulle komma på sin rätta plats så fick den inte plats. Just typiskt. Men men...

Idag kom Anna hit och vi lekte clown. Såg lite roligt ut och även fast jag har tvättat bort färgen från ansiktet så känns det som att det sitter kvar...


På Mantorp

Idag (efter att ha sovit 2,5 timmar) så tog jag bilen och åkte in till Mantorps travbana.
Jag var där för att fota när Rikshästen Stall Östergötland (min pappa) startade i lopp 2. Men det blev lite andra bilder också, här är en av dom:


Har ni önskat att ni fick börja om en hel dag?

Jag gör oftast det och det beror till 99% på att jag är så jädrans lat!

Istället för att gå upp i lagom tid, ta en kort promenad, äta god frukost, diska, städa, träna och sedan fixa mig iordning till jobbet så ligger jag på soffan eller sitter framför datorn istället och inget blir gjort. Sedan när det är dags för att sova så ångrar man att man inte gjort det som borde göras.

Man vet också att det vore mycket skönare att komma hem till ett städat hem eller att gå och lägga sig när man är lite trött efter dagens träning.

Det är då jag önskar att dagen borde gå om från början och att man gjorde allt det som man både borde och ville göra från början.

RSS 2.0